Groetjes vanuit Chili - Reisverslag uit El Carmen, Chili van Kristel Paulus - WaarBenJij.nu Groetjes vanuit Chili - Reisverslag uit El Carmen, Chili van Kristel Paulus - WaarBenJij.nu

Groetjes vanuit Chili

Blijf op de hoogte en volg Kristel

25 Oktober 2010 | Chili, El Carmen

Hallo iedereen,

Gisteren realiseerde ik mij dat ik al meer dan 1 maand in Chili verblijf… wat vliegt de tijd toch snel… te snel…

De laatste weken waren druk.

Ik heb geleerd hoe je ‘calzones rotos’ moet maken en ook ‘empanadas con queso’ kan ik nu ‘foutloos’ maken bij mijn terugkeer in België. De calzones rotos werden gebakken door de verantwoordelijken en daarna verkopen ze dit op de plaza. Dit doen ze om bijvoorbeeld de bus te kunnen betalen om naar Santiago te gaan voor een activiteit.

De empanadas, hebben de kinderen mij aangeleerd. Ze lieten het als ‘zeeer gemakkelijk’ blijken, maar dat bleek snel anders te zijn. Na zo’n 4-tal uren en zo’n 80-tal empanadas kon ik nog amper het woord empanada uitspreken.
Maar het was wel voor het goede doel de empanadas. Zaterdag avond organiseerde ik een ‘pyama party’ voor de oudsten. Gezelschapspellen werden naar boven gehaald, lekker eten en drinken, en een gezellige babbel. Het was een succes, zeker voor herhaling vatbaar.

De verantwoordelijken spreken hier ook nog vaak van de aardbeving. Er zijn blijkbaar nog regelmatig naschokken. Vorige week was er gedurende de nacht een zware naschok te voelen ’s nachts. De volgende dag sprak iedereen hierover. De enige die dit blijkbaar niet gevoeld had… was ik… ! :-)

Het weekend is ook vaak zwaar voor de kinderen. Sommige kinderen mogen/kunnen naar huis, anderen blijven in het tehuis. Voor hen is het moeilijk. Zij blijven het hele weekend hopen dat hun papa of mama zal langskomen. Maar vaak tevergeefs. Gelukkig ben ik er dan om hun te troosten, en hun te trakteren op iets lekkers.

Vele groetjes en tot hoors, xxx

• 25 Oktober 2010 - 07:15

Roos Vanwynsberghe:

Ja,ja Kristel de tijd vliegt snel maar jij gebruikt hem wel heel goed. Leuk te lezen dat ze jouw hun lekkere dingen leren maken. Dus als je terug bent in Belgie kan je die eens maken voor een activiteit ten voordele van het Tehuis. Wij kunnen dan ook eens smullen van die lekkere dingen en zo helpen we elkaar gelukkig zijn. Ze hebben heel veel plezier zo te zien en dat doet deugd. Je bent een echte schat. Je bent echt een toegevoegde waarde voor hen. Dank je wel voor het vele en mooie werk dat je ginder doet met en voor de kinderen. We kijken steeds uit naar een volgend verslag. Probeer ook een beetje te genieten van het mooie land. Heel veel succes ginder en aan allen een dikke knuffel en een hartelijke kus.

• 25 Oktober 2010 - 08:46

Vanessa:

Amai klinkt allemaal leuk.. Ik ga papa zo snel mogelijk alles laten lezen..
    Ik vind dat echt super wat je daar allemaal doet! Keep up the good work!!
    Xxx
    Vanessa

• 25 Oktober 2010 - 14:57

Mama:

Helaba ,hier alles goed hoor,En met u zo te zien ook.De tijd vliegt zeker snel, ook hier.Dat is een goed idee dat je lekkere dingen ginder maakt,en dan kunnen we het hier ook eens proberen.Is dat Macarena en de zus van Isidora die je daar helpen? Noemt die niet Marlen??? of ben ik verkeerd?Zeg hoe gaat het met het dansen en met de lessen Zumba???? Weet je, Wij hebben iets leuk te zeggen.Wij mogen in Ternat in de Catechese (vormelingen) gaan spreken over het kindertehuis in Chili. Deze kinderen gaan iets maken voor de kinderen (Vormelingen) die in het kindertehuis hun vormsel doen .Het zijn er wel 30. Zo is er een uitwisseling tussen kinderen van Noord en Zuid .Dat was het zoal Geef ze vooral veel kusjes en knuffels van ons Papa en Mama

• 28 Oktober 2010 - 10:05

Kristof En Manon:

Hey kristel
    je hebt blijkbaar heel wat te doen.
    hier gaat alles goed sinds vorig weekend hebben we een nieuwe keuken.
    en manon haar buik blijft maar groeien
    groetjes Kristof en Manon